NASA deney için adam arıyor! Ücret 48 bin TL

NASA, astronotların uzayda maruz kaldığı durumu saptamak için yapacağı deneye katılacak olan kişilere 10 haftalık deney için 18 bin dolar ödeyeceğini bildirdi.

nasa-astronot

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), 70 gün sürecek bir deneye katılacak adaylara 18 bin dolar (yaklaşık 48 bin TL) ödeyecek.

Bu pozisyon için aranan özellikler ise sağlıklı olmak ve Amerika Birleşik Devletleri ABD vatandaşı olmak. 10 hafta boyunca yorucu bir diyet programına tabi tutulacak adayları saniye saniye takip edecek NASA ilim adamları, yerçekimsiz ortamda egzersiz yapan astronotların ne sebepten adale kaybettiğini saptamaya çalışacak.

İLK AŞAMA
Deneyin ilk aşamasında, seçilen kişiler iki gruba ayrılacak. Bir grup düzenli egzersiz yaparken başka grup hareketsiz kalacak.

İKİNCİ AŞAMA
Deneyin ikinci aşamasında NASA’nın Huston’daki tesisine götürülecek olan kişiler, haftalarca kafa aşagı olarak yatağa bağlı olarak tutulacak.

ÜÇÜNCÜ AŞAMA
Üçüncü aşamada ise 2 hafta boyunca egzersiz yapacak olan denekler, ilim insanlarının uzayda spor yapmanın faydalı olup olmadığını saptamasına yardımcı olacak.
nasa-denek

Bu sayede hareketleri minimum seviyede tutulacak denekler astronotların uzayda maruz kaldığı ortama tabi tutulacak ve ilim adamları uzun vadede daha sağlıklı feza seyahatleri için bilgi edinmiş olacak.

Share