WordPress Tema Yapımı Ders 1

Merhaba arkadaşlar wordpress gibi içerik yönetim sistemlerinin çıkmasından beridir çoğu web site sahipleri wordpresse geçiş yaptılar nedeni ise oldukça basit kullanım kolaylığı ve oldukça bol seçenekte tema sayısı ama insanlar artık blogunda kendisine ait bir tema olmasını istiyorlar ve bu konuda maalesef yeteri miktarda türkçe kaynak bulunmuyor. WordPress teması yapmak isteyenlerin ilk sorusu nereden başlamalyım ve daha sonra neler yapmalıyımdır. Bizde buradan yola çıkarak çıkış noktamız olan nereden başlıyoruzu açıklayıp daha sonra neler yapılmalı konusuna giriş yapacağız. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum css konusunda hiç ama hiç bişi bilmiyorsanız ilk başta css hakkında ufak tefek bişiler öğrenin Bunun içinde oldukça ideal bir türkçe kaynak olan fatih hayri oğlunun sitesini ziyaret edebilirsiniz. Şimdi az çok css bildiğinizi var sayarak temamızın anatomisini sizlerle paylaşmak istiyorum.

wordpress-tema-yapimi-1

Yukarıda gördüğünüz gibi basit bir tema yapacağız daha sonra siz buradan edindiğiniz bilgiler ışığında temayı editleyebilirsiniz. Öncelikle sizden aşağıdaki resmi incelemenizi istiyorum eminim kafanızda bir şeyler canlanacaktır en azından bir wordpress temasının anatomisini göreceksiniz.

Evet arkadaşlar yukarıdaki şablonda da rahatça görebileceğiniz gibi bir wordpress temasının anatomisi mevcut. Şimdide aşağıdaki resme bakmanızı istiyorum çünkü aşağıdaki resim bizim ilk adımımız olan css yani wordpress temamızın şablonu ile ilgili olarak bize fikir verecektir.

Yukarıdaki resimde de gördüğünüz gibi bizim yapacağımız wordpress temasını stil şablonu yani css dosyasındaki kolnlu yapımız oluşturacağız her birisi ayrı ayrı olacak yani css dosyamızda kodlama yaparken hedar seçicilerini sidebar seçicilerini ve footer seçicilerini düzenleyeceğiz hepsini teker teker yapacağız ki karışmasın öğrneğin hedar kısmında üste resim ekeleybiliriz yada sidebara ek bir özellik katmak isteyebiliriz bunların hepsini css dosyamızdan yapacağız o yüzden gelecek bölümü kaçırmamnızı tavsiye ediyorum çünkü css kodlamamızı yapacağız. Umarım faydalı olur eksiklikler ve merak ettikleriniz olursa hiç çekinmeden sorabilirsiniz elimden geldiğince basite indirgemeye çalışıyorum ayrıca bazı şeyleri bildiğinizi umuyorum çünkü hiç bilmeyen birisine bir iki derste web tasrımı anlatmak mümkün değildir.

ikinci ders için burayı tıklayın

Alıntıdır: www.sorbize.com