Çanakkale’yi Yandex Panorama ile gezin

Rusya merkezli dev yazılım firması Yandex Türkiye’ye yatırım yapmaya devam ediyor. Çanakkale destanının 100. yılı anısına Türkiye için büyük bir hediye daha veriyor. Çanakkale artık Yandex Panoramalar’da yer alacak.

Yandex.Haritalar servisinde yer alan Panoramalar hizmeti Çanakkale’yi de kapsayacak şekilde genişletildi. Başta Çanakkale Şehitleri Anıtı olmak üzere, şehitlikler ve diğer anıtların 360 derece yüksek çözünürlüklü fotoğraflarla İnternet üzerinden gezilebilmesine olanak tanıyan Çanakkale Panoramalar, “bir devrin battığı yer”i tüm detaylarıyla kullanıcıların önüne seriyor.
yandex-canakkale-sehitleri-aniti
Yandex’in 312 kilometre yol boyunca toplam 32792 adet fotoğraf çekerek oluşturduğu 8198 panoramik görüntü ile elde edilen Çanakkale Panoramaları, sadece Çanakkale Şehitleri Anıtı ve bölgesini değil Çanakkale’nin ana cadde ve sokaklarını, Bozcaada ve Truva gibi tarihi ve turistik yerleri de kullanıcıların ekranına taşıyor.

İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Bursa, Antalya, Afyonkarahisar, Didim, Nevşehir, Bodrum, Kuşadası, Marmaris ve Fethiye için Panoramalar hizmeti sunan Yandex, Çanakkale için kendi içinde bir ilke imza atarak 96 megapiksellik yüksek çözünürlüklü fotoğraflara yerdi.

Yandex.Türkiye ekibi tarafından ilk baskısı yapılan Çanakkale Şehitler Abidesi’nin çerçeveli panoraması Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar’a, günün hatırası olarak takdim edildi.

Yandex haritalarda görmek için tıklayın

Share