Müjde! Paypal 2017’de Türkiye’ye geri dönüyor

Türkiye’de özellikle teknoloji alanında oldukça sık kullanılan Paypal, geçtiğimiz aylarda BDDK tarafından alınan kararları kabul etmedi için Türkiye piyasasından çekildiğini açıklamıştı. Paypal yetkilileri 2017 Mart ayında yeniden Türkiye’de faaliyete geçeceklerini duyurdu.
paypal

BDDK tarafından alınan karar gereği Türkiye’ye sunucularını taşıması gereken Paypal, bu karara uymamış; bunun yerine “önemli gelir elde ettiği” Türkiye piyasasından çekilme kararı aldığını duyurmuştu. Fakat Paypal Türkiye’ye geri dönüyor diyebiliriz. Çünkü yetkililer Mart 2017 de Türkiye’ye geri döneceklerini ve faaliyete devam edeceklerini açıkladı. Söz konusu açıklama resmi internet sitesi üzerinden yapılmasa da Paypal yetkilileri tarafından onaylandığının altını çizelim. Zira şuanda Paypal Türkiye web sitesinde hala “ayrılık” mesajı duruyor ve kaldırılmadı.

Peki, Paypal geri nasıl dönecek?

Paypal, Türkiye’de yoluna devam etmek istiyorsa Türkiye ile ilgili işlemlerin döndüğü sunucuları ülkemize taşımak zorunda. Paypal Cross Border adı verilen sınır ötesi sistem sayesinde tekrar faaliyetlerine başlayacak ve zaman içerisinde sunucularını Türkiye’ye taşımış olacak. Alınan bu karar BDDK tarafından da onaylandı. Paypal özellikle yurt dışı alışverişlerinde Türk kullanıcılar tarafından yoğun olarak kullanılıyordu. Paypal’in Türkiye piyasasındaki hacmi %12’leri geçiyordu. Bu da yaklaşık 800 milyon dolarlık bir ticarete denk gelebilir. Dünya genelinde Paypal’in 181 milyon aktif üyesi bulunuyor.

Cross Border nedir?

Cross Border teknolojisi; e-ticaret yapan firmaların farklı ülkelerde e-ihracat adı altında faaliyet gösterebilmesi anlamına gelmektedir. Yani yerel hale gelen şirketleşmede e-ihracat yapmak isteyen firmaların farklı ülkelerdeki operasyonları yürütebilir hale getirilmesi anlamını taşıyor.

Share