Avrupa’nın en iyi mühendisi sen olabilirsin!

Avrupa’da öğrencilerin organize ettiği en büyük mühendislik yarışması olarak bilinen EBEC(European BEST Engineering Competition)’in İstanbul Teknik Üniversitesi’nde düzenlenecek olan yerel ayağı EBEC Istanbul(10. İTÜ BEST Mühendislik Yarışması) ile, Sabancı MBA bursu kazanma ve Torino’ya giderek Avrupa’nın en iyi mühendisi olma şansına sahip olabilirsin!

 

BEST(Board of European Students of Technology) öğrenci organizasyonunun düzenlediği Avrupa BEST Mühendislik Yarışması(EBEC)’in İTÜ’deki yerel ayağı bu yıl  12 – 13 Nisan tarihlerinde İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Kampüsü Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetimi Binası’nda gerçekleştirilecek.

EBEC Istanbul, hiçbir ön hazırlık gerektirmeyen, gerçek zamanlı, genel mühendislik konulu, yaratıcılık, takım çalışması, zaman yönetimi, pratik zeka gibi olguları temel alan ve tüm İTÜ öğrencilerinin katılabileceği bir yarışmadır. İki kategoriden oluşan bu yarışmanın Takım tasarımı kategorisinde belirli malzemeler kullanılarak bir prototip inşa etmek amaçlanırken, vaka analizinde teknik ve yönetimsel problemleri çözmek amaçlanmaktadır. 4’er kişilik takımlar halinde katılacak öğrenciler, 2 gün boyunca yetenek ve becerilerini pratiğe dökerek yarıştıracaklardır.

Best Nedir?

BEST 1989 yılından beri, mühendislik ve teknoloji öğrencilerini bir araya getiren, apolitik ve kar amacı gütmeyen bir öğrenci birliğidir. Bu birlik, 33 ülkede 99 yerel BEST grubu ve yaklaşık 3000 üyesiyle her geçen gün büyüyen genç, güçlü ve yenilikçi bir öğrenci ağı oluşturmaktadır. BEST organizasyonları, Avrupa’nın dört bir yanında bir milyonun üzerinde öğrenciye ulaşarak mesleki gelişim ve kariyer desteği de sağlamaktadır. Türkiye’de BEST, 2003 yılından bu yana aktif olarak faaliyet göstermiş ve gerek mühendislik yarışmaları, gerekse teknoloji kursları gibi düzenlediği birçok organizasyon ile öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmuştur. Kısa süreli yurt dışı eğitimleri ile öğrencilerin vizyonlarını genişleten, binlerce öğrenciye yurt dışına çıkma fırsatı sunan ve günden güne güçlenen uluslararası bir öğrenci platformu olan BEST, etkinliklerine devam etmektedir.

Sabancı MBA Programı Nedir?

Sabancı MBA Programı, yönetim uygulamaları ile teoriyi birleştiren, mezunlarının bilinçli kariyer seçimi yapmalarını sağlayan ve günümüzün rekabetçi iş ortamında başarılı olmak için gerekli beceri ve deneyimlere sahip mezunlar veren yenilikçi, 12 aylık tam zamanlı bir programdır. Sabancı MBA Programı’nın öğrencileri, büyük bir titizlikle tasarlanmış dersler, akademik mükemmeliyet, yönetim becerileri çalıştayları, lider şirketlerin üst düzey yöneticileri ile çeşitli platformlarda tanışma olanağı, uluslararası değişim olanakları ve benzersiz Yönetimde Eylem Projeleri (CAP) ile küreselleşen ekonominin yöneticileri olarak hazırlanmaktadır.

Yarışma Piramidi

Yıldız Teknik Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nin düzenleyeceği bu yerel BEST mühendislik yarışmalarının birincileri Isparta’ya giderek, zincirin ikinci halkası olan EBEC Türkiye’de buluşacaklar. EBEC Türkiye’nin kazanan takımı ise, diğer ülkelerde düzenlenen 88 yerel ve sonrasında 15 ulusal yarışmanın finalistleri ile birlikte, hayallerini gerçekleştirmek ve Avrupa’nın en iyi mühendisi olmak üzere bu sene Torino‘da düzenlenecek olan EBEC Final’da yarışacak.

 

Huawei, Reno ve Tırsan  gibi kendi alanlarında lider şirketler ve Sabancı Üniversitesi tarafından desteklenen yarışmaya katılmak, MBA Bursu kazanma şansına sahip olmak ve

Avrupa’nın en iyi mühendisi olmak adında bu unutulmaz deneyimin bir parçası olmak için

son başvuru tarihi 4 NİSAN

 

Detaylı bilgi ve başvurular için;

 

BEST İstanbul: http://bestistanbul.org

EBEC İstanbul:http://itumuhendislikyarismasi.org/

Facebook: itu.umk

Twitter: BEST_Istanbul

İnstagram: bestistanbul

 

adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

 

 

 

Share