Bu kamelya enerjisini güneşten alıyor

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) yerleşkesinde kamelya görevi yapacak güneş enerjili şarj istasyonu kuruldu.

OKÜ’den yapılan açıklamaya göre, Enerji Sistemleri Mühendisliğinden mezun öğrenciler Bedirhan Şen ve Emir Karaytuğ tarafından Enerji Etüt-Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ENERMER) desteğiyle güneş enerjili şarj istasyonu kuruldu.

gunes-enerjili-kamelya

Osmaniye’de yaygın olarak tarımı yapılan ve simgesi olarak değerlendirilen yer fıstığı şeklinde kurulan istasyon, sahip olduğu iki oturma yeri ve dahili lambayla şarj hizmetinin yanı sıra vakit geçirmek, kitap okumak için de kullanılabilecek.

Şen, istasyon sayesinde temiz enerji kaynaklarının etkin kullanımının hedeflendiği belirtti.

Güneş enerjisini kullanarak uygulamaya koydukları ürünün öğrenciler ve ziyaretçiler tarafından kullanılabilmesi için estetiğe de önem verdiklerini ifade eden Şen, şunları kaydetti:

“Şarj istasyonumuzu Osmaniye’nin simgesi yerfıstığına benzetmeye çalıştık. Modern, özgün ve yerel değerlere bağlı bir çalışma oldu. Şarj istasyonu sayesinde telefon, tablet, dizüstü bilgisayar gibi her türlü mobil cihaz şarj edilebilecek. Aynı zamanda yine güneş enerjisinden beslenen iç aydınlatmasıyla geceleri de güzel bir dinlenme, kitap okuma ortamı olarak kullanılabilecek.”

gunes-enerjili-kamelya-2

Şen, projeye verdiği destekten dolayı OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca ve ENERMER Müdürü Yrd. Doç. Ertaç Hürdoğan’a teşekkür etti.

Share