İşte Samsung Z

Samsung’un uzun süredir üzerinde çalıştığı Tizen işletim sistemli Samsung Z tanıtıldı.

Linux Foundation’ın bir projesi olan Tizen işletim sistemi, Samsung ve Intel tarafından, akıllı telefonlar, akıllı saatler ve çeşitli ev elektroniği cihazları için geliştirildi. İlk örneği ise Samsung Z akıllı telefon.

Samsung Z epey köşeli bir görüntüye sahip, arkası deri görünümlü bir malzeme ile kaplı bir cihaz. 4.8 inçlik Super AMOLED ekrana sahip. Samsung Galaxy S5 ile parmak izi okuyucu ve nabız sensörü gibi sıradışı özellikleri paylaşıyor. Dört çekirdekli 2.3 GHz işlemci ile gayet hızlı ve pil ömrü uzatılmış bir telefon Samsung Z. Firma, cihazın devamlı kullanımında 18-19 saat pil ömrü olacağını belirtiyor.

samsung-z

ÖZGÜR YAZILIMLI
Donanım, Samsung’dan beklediği gibi başarılı ve benzer profildeki telefonlarından çok da farklı değil. Samsung Z’yi özel kılan, Tizen işletim sistemi zaten. Yeni bir işletim sistemi denilince, aklınıza bambaşka farklı bir şey gelmesin. Linux bazlı Tizen, görüntü, kullanım ve arayüz olarak Android’e ve TouchWiz’e çok benziyor. Ana ekrandaki “dynamic boxes” isimli kutular, çeşitli bilgileri gösteren küçük programcıklar ve özelleştirilebiliyor.

Bir işletim sistemi için en önemli satış argümanlarından biri de uygulamalar. Ama Tizen yeni bir işletim sistemi olduğu için bu konuda sınıfta kalıyor. Samsung bu konuda Tizen’in HTML5 desteğine güveniyor. Ama şu anda popüler uygulamalardan çok azı Tizen kütüphanesinde yerini bulmuş durumda.

Bunu yerine şimdilik mini uygulamalar ön plana çıkartılmış. Bunlar kamera, sözlük, internet tarayıcı, telefon, video oynatıcı ve not alma gibi genel işleri yapan uygulamalar ve ana ekranda aynı anda birkaç tanesini birden, multitasking ile kullanabiliyorsunuz. Ayrıca Samsung’un kendine özel S Health, S Voice, S Translator ve WatchOn TV gibi uygulamaları da yeni Samsung Z’de yüklü geliyor.

Samsung-Z-Tizen

ŞİMDİLİK SADECE RUSYA’DA
Samsung Z şimdilik sadece Rusya’da piyasaya sürülecek.

Kaynak:Mynet

Share