• Home »
  • Telefon »
  • UC Browser Günlük 100 Milyon Aktif Kullanıcı Sayısına Ulaştı

UC Browser Günlük 100 Milyon Aktif Kullanıcı Sayısına Ulaştı

UC Browser Günlük 100 Milyon Aktif Kullanıcı Sayısına Ulaşarak Dünyanın 1 Numaralı Üçüncü Parti Mobil Tarayıcısı Oldu

 

Alibaba UC Mobil Ticaret Grubu bugün lider uygulaması olan ve dünyaya açık ve özgür bir tarayıcı deneyimi sunmayı hedefleyen UC Browser’ın, Aralık 2014’te günlük 100 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaştığını duyurdu. Bu dönüm noktası aynı zamanda, bağımsız web trafiği izleme servisi olan StatCounter’ın verilerine göre 2014 yılı sonu itibariyle tarayıcının %11.1’lik sayfa görüntüleme payı ile dünyanın en popüler üçüncü parti mobil tarayıcısı olduğunu da gösterdi.

ucweb-internet-browser

Geçtiğimiz yıl UC Browser’ın, sunulduğu bütün pazarlarda açık ara başı çektiği görüldü. iResearch’e göre tarayıcı Çin’de holding’i zirveye taşımasının yanı sıra, StatCounter verilerine göre Aralık 2014’te %41,2’lik pazar payı ile Hindistan’daki pazar liderliğini de sağlamlaştırdı. UC Browser’ın Hindistan’daki liderliği, şirket içi verilere göre 2014’ün ikinci yarısında günlük aktif kullanıcı sayısındaki %50’den fazla artış ile de ispatlamış oldu. Yine StatCounter’ın gözlemlerine göre, dünyanın en kalabalık 6. ülkesi olan Pakistan’da da 2014 yılı sonu itibariyle %29,1’lik pazar payı ile bir numaralı tarayıcı oldu ve en çok tercih edildiği ülkeler listesine üçüncü olarak Pakistan’ı da ekledi. Yine UC Browser, Endonezya ve Rusya’da da yerel Google Play mağazasından indirmeler yönünden en çok tercih edilen tarayıcı oldu.

Şirketin mobil interneti dünyadaki kullanıcılara daha açık ve erişilebilir hale getirme çabalarının sonucu olarak, başka alanlarda da heyecan verici gelişmeler yaşandı.

2004 yılında ilk sürümünün yayınlandığı günden bu yana UC Browser, mobil internet ile insanları birbirine bağlayan bir geçit konumunda olması nedeniyle mobil internetle eş anlamlı olarak anılmaya başladı. Geride bıraktığımız 10 yıldan beri UC Browser, mobil alandaki ilerleyişini sürdürerek çeşitli pazarlardaki kullanıcıları memnun etmeye ve onların istekleri doğrultusunda veri azaltma, sayfa yüklemenin hızlandırılması ve bulut hesap sistemi gibi çeşitli özellikler sunarak geniş bir cihaz yelpazesinde eşsiz tarayıcı deneyimi sunmaya devam ediyor. Geçen süre boyunca gösterilen bütün bu çaba ve ilerlemeler, UC Browser indir’ı insanların günlük mobil hayatının merkezi haline getirdi.

Alibaba UC Mobil Ticaret Grubu Başkanı Sayın Yu Yongfu yaptığı açıklamada “En son varılan bu dönüm noktası, yalnızca bizi günlük yüz milyon aktif kullanıcısı olan uygulamalar kulübüne katmakla ve kullanıcılarla olan bağımızı ispatlamakla kalmadı; aynı zamanda sürekli yeniliklerle mobil internet üzerinden dünyadaki insanları birbirine bağlama görevimizi sürdürmemiz yönünden de bizi motive etti” dedi ve “Günlük yüz milyon aktif kullanıcı sayısına ulaşmamız bizi yalnızca bu hedefimize bir adım daha yaklaştırdı” şeklinde konuştu.

UC Browser; Google Play, iOS AppStore ve Windows Phone mağazasından ücretsiz olarak indirilebiliyor. Daha fazla bilgi için lütfen UCWeb resmi sitesini ziyaret edin.

Alibaba UC Mobil Ticaret Grubu

Alibaba UC Mobil Ticaret Grubu, Alibaba Grubu’nun Haziran 2014’te Çin’in bir numaralı mobil tarayıcı şirketi olan UCWeb’i satın almasıyla kuruldu. Sayın Yu Yongfu başkanlığındaki grup, tarayıcı, mobil arama, konum tabanlı hizmetler, mobil oyun ve mobil okuyucu gibi işlemleri yönetiyor.

Grup, Alibaba Grubu’nun e-pazarlama, bulut bilişim ve büyük veri teknolojisi alanındaki gücünü, UCWEB’in lider piyasa konumu ve mobil teknolojisi ile birleştirerek bu ikisi arasında derin bir sinerji birliği sağlıyor.

Share