Windows 10 ile ilgili önemli açıklama!

Microsoft, en güncel işletim sistemi Windows 10 ile ilgili bazı itiraflar yaptı.

Microsoft‘un son ve başarılı denebilecek işletim sistemi Windows 10 için firma tarafından pek rastlanmadık bir itiraf yapıldı. Microsoft’un CMO görevindeki Chris Capossela, ücretsiz yükseltme sürecini biraz abarttıklarını söyledi.

Bildiğiniz gibi Windows 10, önceden lisanslı Windows 7 ve Windows 8 sahibi olanlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Bu kullanıcılar herhangi bir harcama yapmadan Windows işletim sistemlerini güncellediler.

Bu süre zarfında Microsoft, kullanıcıları Windows Update uygulamasıyla ve pop-up bildirimlerle sürekli Windows 10 reklamı yaptı ve kullanıcıları ücretsiz yükseltmeye yöneltmeye çalıştı. Bu süreç fazla tepki almış ancak Microsoft bu konuda bir açıklamada bulunmamıştı.

Uzun zamandır beklenen açıklama artık durum neredeyse akıllardan çıkmışken Microsoft’un CMO görevindeki Chris Capossela tarafından geldi. Ücretsiz yükseltme aşamasında, kullanıcılarını çok fazla boğduklarını kabul eden Capossela, gün içerisinde birçok kez gönderilen bildiri ve mesajların kullanıcıları rahatsız etmiş olabileceklerini söyledi ve bunun zaman içerisinde olumsuz dönüşünün olduğunu da ekledi.

Ücretsiz bir yükseltmenin bildirimi olsa da kullanıcıların her gün ve gün içerisinde sürekli bu tarz uyarılarla karşılaşması rahatsızlık oluşturmuştu. Windows 7 ve Windows 8 lisanslı sürümleri için uzun bir süre devam ücretsiz yükseltme programı da kısa bir süre önce sona erdirildi.

Share