Google Mobil Veri Tasarrufu Yapmayı planlıyor!

Mobilde veri ve şarj tasarrufu kullanıcılar tarafından çok beğenilirken, Google tarafından veri tasarrufu yapılacağı açıklandı.
android-google-play-store

Google, Play Store üzerinden yapılacak indirmelerde yeni bir sisteme geçecek. Bu sistem ile birlikte mobil veriden tasarruf konusunda önemli bir hamle yapılacak ve kullanıcıların kısıtlı interneti de böylece daha ekonomik bir şekilde kullanılmış olacak.

Konuyla ilgili Google tarafından resmi bir açıklama yapılmasa da gündeme gelen bilgilerde şu anda yeni özellik için test süreçlerinin başlatıldığı açıklandı. Bu bakımdan yeni özellik ile ilgili yazılımsal anlamda işlerin büyük bir bölümü tamamlanmış durumda.

Özellik Nasıl Çalışacak?

İndirme işlemlerini yapacak kişiler için ilk olarak mobil veri üzerinden indirme işleminin yapılıp yapılmaması konusunda ek bir onay alınıyor. Bu onay sonrasında ise kişiler için iki seçenek daha var. Bu bakımdan isteyenler mobil veri üzerinden indirme işlemlerini bekletebilecek. Ayrıca indirilecek dosyanın tam olarak boyutu da kullanıcılara sunuluyor. Böylece kişiler kotalarına göre uygulamaların indirip indirmeme konusunda kesin kararını verebilecek.

Ayrıca erteleme özelliği ile Wi-Fi bağlantı sağlandığında otomatik bir şekilde uygulamaların indirilmesi de mümkün olacak. Bu bakımdan kişiler mobil veri kullanımındayken de uygulamaları belirleyerek bir indirme listesi oluşturabilecek. Özelliğin önümüzdeki günlerde kullanıma sunulması bekleniyor.

Share