2 düşman para aşkına iş yapmaya devam ediyor

Apple ile Samsung arasındaki bitti bitecek denilen ilişki tüm bu iddialara rağmen devam ediyor. İki dev şirketi birbirine elbette ki para bağlıyor.

2 düşman para aşkına iş yapmaya devam ediyor

2 düşman para aşkına iş yapmaya devam ediyor

İlk iOS cihazlarından bu yana Apple’ın en büyük partnerleri olan ve Apple’ın mobil dünyadaki belki de bu başarısında en ciddi paya sahip isimlerin başında gelen Samsung’un patent kavgalarından sonra iOS’lu cihazlardaki etkinliği sona erecek diye düşünülüyordu.

Apple’a 1 Milyar Dolar tazminat ödemek zorunda kalan Samsung’dan tedarik edilen ürünlerin Apple’In farklı üreticiler ile anlaşmaya başladığını biliyorduk. Samsung ile Apple’ı birbirine bağlayan en önemli iş ise Apple’ın tasarladığı mobil işlemcilerdi. Bunun için de Apple, TSMC ile anlaşmıştı ancak sonuçlar gösterdi ki iPhone 5S’in içinde de halen Samsung üretimi işlemciler bulunuyordu. Tahminler bunun bir geçiş süreci olduğu yönünde olsa da iki isim arasındaki anlaşma bir süre daha mecburen devam edeceğe benziyor.

The Korean Economic Daily gazetesinin haberine göre Apple, 2014 yılında da Samsung’un A8 işlemci satın alacak. Bu durumda etkili olan husus ise TSMC’nin Apple’ın istediği sayıda siparişi yetiştiremeyecek olması. Apple, 2014 yılında ihtiyaç duyacağı %30 – %40 civarındaki işlemciyi yine Samsung’dan satın alacak. Üst düzey yöneticilere dayandırılarak aktarılan bu haberin doğruluğuna dair ne Apple ne de Samsung cephesinden gelmiş bir açıklama henüz bulunmuyor.
Kaynak:Mynet

Share