2014’ün ilk hacker kurbanı Snapchat

Hacker’lar, fotoğraflı mesajlaşma uygulaması Snapchat’ten 4.6 milyon kullanıcı bilgisi çaldı. Hacker grubu, kullanıcı isimleri ve telefon numaralarını internette indirilmeye hazır şekilde sundu.

2014'ün ilk hacker kurbanı Snapchat

2014’ün ilk hacker kurbanı Snapchat

Facebook’un 3 milyar dolarlık teklifini reddeden Snapchat, hacker saldırısına uğradı. Kısa süre önce Gibson Security adlı güvenlik şirketinin ortaya çıkardığı güvenlik açığından yararlanan bir hacker grubu, 4.6 milyon Snapchat kullanıcısının hesap bilgileri ve telefon numaralarını çaldı.

Hacker’lar, ele geçirdikleri bilgileri indirilmeye hazır şekilde SnapchatDB.info sitesinde sundu. Site, aşırı trafik nedeniyle host sağlaycısı tarafından erişime kapansada, bir diğer adreste bilgiler yeniden erişime sunuldu.

Hacker grubu, sayfada yaptıkları açıklamada, “4.6 milyon kişinin telefon numarası ve kullanıcı adına erişeceksiniz. İnsanlar genelde Facebook ve Twitter hesaplarında da aynı kullanıcı adını kullandıkları için erişmek istediğiniz insanlara rahatlıkla ulaşabilirsiniz” ifadesini kullandı.

SALDIRININ SEBEBİ NE?
Amaçlarının aynı zamanda ‘bilgilere ulaşmalarını sağlayan güvenlik açığına dikkat çekmek olduğunu’ belirten hacker’lar, Snapchat’in bu açığı kapatmak için yeterli önlemi almadığını belirtti.

Hacker’ların açıklamaları saldırının nedenleri hakkında soru işaretleri doğururken, konu hakkında açıklama yapan Gibson Security şirketi, “SnapchatDB hakkında hiçbir bilgimiz yok. Ancak böyle bir şeyin yaşanması zaman meselesiydi. Güvenlik açığı halen saldırılara açık kapı sunuyor” ifadesini kullandı.

Snapchat, kullanıcıların telefon bilgileriyle isimlerinin eşleştirilebileceği bir veri havuzunun indirilme tehdidine karşı önlem aldıklarını belirtmişti. Önlemleri açıkça yetersiz kalan şirket, henüz saldırı hakkında yeni bir açıklama yapmış değil.
Kaynak:ntvmsnbc

Share