Android’le lüksü buluşturmaya devam

Lüks telefon üreticisi Vertu, Android işletim sistemini kullanan Constellation modelini duyurdu.

Android’le lüksü buluşturmaya devam

Android’le lüksü buluşturmaya devam

Vertu Constellation, İngiltere’de elde üretiliyor ve 5 farklı renk seçeneği sunuyor.

İngiliz lüks telefon üreticisi Vertu 1998’de Nokia tarafından satın alınmıştı. Lüks ve ilgi çekici modelleriyle kendinden bahsettirmeyi başaran Vertu, Nokia’nın Windows Phone 8 işletim sistemli telefonlara yönelmesiyle birlikte yaşadığı büyük krizin ardından 2012 yılında EQT VI adlı gruba satılmıştı. Telefonların üretimi bir süre daha Nokia ile devam ettiren Vertu, artık Nokia ile bağlarını kopardı. Özellikle Rusya, Ortadoğu ve Asya’da büyük beğeni toplayan Vertu modelleri arasına Android işletim sistemini kullanan Constellation modeli dahil oldu.

Elde üretilen Vertu Constellation kasasında titanyum kullanılırken, telefonun dış yüzeyi 5 farklı renk seçeneğiyle birlikte dana derisi kaplamasından oluşuyor. Telefonda, 720p çözünürlüğünde, 4.3 inç boyutunda ve 342ppi piksel yoğunluğunda, çizilmelere dayanıklı safir ekran görev yapıyor. Qualcomm’un geliştirdiği Snapdragon S4 Pro çip setini kullanan Vertu Constellation’da 4 çekirdekli 1.7Ghz frekans hızında çalışan Krait işlemci ve Adreno 320 grafik işlemcisiyle desteklenmiş.

Android 4.2.2 Jelly Bean sürümünü kullanan telefonda, 13 mega piksel arka kamera ve 1.3 mega piksellik ön kameranın yanı sıra, 32GB ve 64GB dahili depolama alanı sunuluyor. Bu ay içerisinde satışa sunulacak olan Vertu Constellation’ın 32 GB’lık versiyonun satış fiyatı 4.900 Euro/6.600 Dolar olarak açıklandı.
Kaynak:Mynet

Share