Motorola’ Moto X’ tam gaz üretim!

‘Haftada 100 bin Moto X gönderiyoruz’.

Motorola' Moto X' tam gaz üretim!

Motorola’ Moto X’ tam gaz üretim!

Motorola’nın, geçtiğimiz ay sunduğunu ve dünyanın ahşap arka panele sahip olan ilk telefonu olan Moto X’i yüksek miktarlarda perakendecilere dağıttığı ortaya çıktı. Basına düşen bilgilere göre, her hafta 100 bin Moto X nakliyatı yapılıyor.

Google ve Motorola, uzun bir süredir beklenen ilk telefonları Moto X’in stoklarında sıkıntı yaşanmaması için hummalı bir üretime geçmiş durumda.

Reuters’ın Motorola CEO’su Dennis Woodside’dan aldığı bilgiye göre, geçtiğimiz yıl Google tarafından 12,5 milyar dolara alınan şirket, cep telefonu operatörleri ve elektronik perakendecilerine haftada 100 bin telefon nakliyatı yapıyor.

Woodside, bu hızda ilerlemeleri halinde yıllık nakliyat miktarının 5 milyona çıkacağını belirtti.

ilk ahşap telefon

ilk ahşap telefon

Bu sayı, Google’ın kazandırdığı güçle eski günlerini arayan Motorola için fena olmasa da, şirketin baş tutacağı önemli rakiplerinden Apple, sadece geçtiğimiz mali dönemde 31.2 milyon telefon nakliyatı yaptı.

‘KAPASİTE ÇOK DAHA YÜKSEK’
Reuters’a konuşan Woodside, ilk yıl için hedefin 5 milyon civarında olduğunu belirtse de, üretim kapasitelerinin çok daha yüksek olduğunu ifade etti.

Motorola CEO’su, Moto X üretiminin yapıldığı Texas’taki fabrikada ‘her yıl on milyonlarca telefon üretilebileceğini’ belirtti. Woodside, talep artışına göre üretimin artacağını sözlerine ekledi.

Mashable’ın verdiği bilgiye göre, Google Moto X’in reklam kampanyası için 500 milyon dolar bütçe ayırdı. Telefonun ilk TV reklamları, ABD’de yarın yayımlanacak.
Kaynak:ntvmsnbc

Share