Windows Phone 9 Kökten Değişecek

Windows Phone 9 için söylentiler gerçek oldu.

Windows Phone 9 Kökten Değişecek

Windows Phone 9 Kökten Değişecek

Yeni sürüm baştan sona yenilenecek ve Windows Phone 8’in devamı niteliğinde olmayacak. İşte detaylar:

Birkaç gün önce mobil dünya ajanı Eldar Murtazin, Windows Phone 8’in devamı niteliğinde bir mobil işletim sisteminin yayınlanmayacağını ve Windows Phone 9’un baştan sona yeniden yazılmış bir sürüm olacağını söylemişti.

Bu söyleme ilişkin iddialar sürerken, Microsoft cephesinden gelen söylemler, Murtazin’i bir kez daha haklı çıkardı. Her şeyin yeniden başladığını ifade eden bir tweet gönderen Windows Phone tasarım ekibi, şimdilik konuya ilişkin çok fazla detay vermedi belki ancak bu bile çok şeyi özetlemeye kafi geldi.

Yaygın kanıya göre Microsoft, Windows Phone 9’u geliştirmeye en baştan başlayacak. Windows Phone 8 ya da Windows 8 RT sürümlerinin bir devamı olmayacak. Bunun arkasında yatan ise Microsoft’un tablet ile akıllı telefon sürümlerini ortak bir paydada buluşturmak yatıyor. Yani Windows Phone 9 hem akıllı telefonlarda hem de tabletlerde kullanılabilecek. Bu da geriye dönük bir uyumluluğun olmayacağı anlamına gelebilir. Şimdilik çok fazla yorum yapmak mantıklı değil belki ancak 2014 Microsoft cephesinde bir hayli hareketli geçecek gibi görünüyor.
Kaynak:MynetHaber

Share