Xperia Z5 Compact’ın Full HD versiyonu görüldü!

IFA 2015’in ilk gününde duyurulan yeni Sony Xperia Z5 serisi 3 farklı modelle karşımıza çıkacak.

Geçtiğimiz hafta IFA 2015’in ilk gününün bombası olarak karşımıza çıkan Sony Xperia Z5 serisinin en küçük üyesi Xperia Z5 Compact’ın Full HD (1920 x 1080) çözünürlük sunan bir versiyonu Japonya’da görüntülendi.

sony-xperia-z-5

Xperia Z5 Compact, Xperia Z5 ve Xperia Z5 Premium olarak karşımıza çıkacak olan modellerin en küçüğü Xperia Z5 Compact. Bu model diğer versiyonlar ile aynı teknik özelliklere sahip olmasına rağmen Xperia Z5 Compact modeli 1280 x 720 çözünürlük sunuyor. 4.6 inç büyüklüğünde ekranda sadece HD çözünürlüğe kadar destek veren modelin yeni bir versiyonu görüldü.

Japonya’da görülen Xperia Z5 Compact versiyonu, Full HD çözünürlük sunuyor. Yani duyurulan ilk modelden farklı. Ancak bu model sadece Japonya’ya özel olacak. NTT DoCoMo isimli GSM operatörü aracılığı ile satışa çıkacak olan modelde 4 GB RAM ve 2900 mAh pil bulunacak. İlk duyurulan Xperia Z5 Compact modelinde 2 GB RAM ve 2700 mAh pil vardı. Dolayısıyla ciddi bir performans farkı olacak. Bu versiyonun önümüzdeki dönemde başka hangi ülkelerde satışa çıkacağı bilinmiyor.

Share