Domino’s Pizza hacklendi

Domino’s Pizza hacker’ların saldırısına uğradı, 650 bin müşteri kimliği uçtu gitti.

Pizza sektöründe global bazda oldukça iddialı olan Dominos’un 650 bin kullanıcısına ait bilgiler çalındı. Daha önceki saldırılardan farklı olarak fidye isteği ile Dominos’un karşısına çıkan hackerlar bu bilgilerin hiçbir yerde paylaşılmaması isteniyorsa 30.000 Euro’nun taraflarına ödenmesini istedi.

Türkiye Tehdit Altında Değil!
Gerçekleşen saldırının büyük boyutta olmasının yanında ele geçirilen bilgilerin Fransa ve Belçika müşterilerine ait olduğu belirtildi. Fransa’dan 592.000 Belçika’dan ise 58.000 kişinin ad,soyad, telefon numarası, açık adresi, e-posta adresi ve hesaplarına ait şifrelerin ele geçirildiği gelen bilgiler arasında.

dominos-pizza-hacked

30.000 Euro mu? Bilgilerin paylaşılması mı?
Kendilerine Rex Mundi adını veren hacker grubu Dominos’un müşterilerine ait bilgileri ele geçirmeden önce sistemlerinde açık olduğunu belirttikleri ancak hiçbir geri dönüş alamadıklarını belirtirken bu açığın halen kapatılamadığına ve yakalanan bu açıktan elde edilen bilgilerin paylaşılmama değerinin 30.000 Euro olduğunu vurguladı.

Dominos: “O parayı ödemeyeceğiz!”
Yaşanan bu saldırıyı kabul eden Fransa’daki Dominos yöneticileri kredi kartlarına ait bilgilerin çalınmadığını müşterilerinden sadece mevcut şifrelerini değiştirmelerini isterken Belçika’daki Dominos yöneticileri sistemde bir aksaklık olduğunu ancak böyle bir saldırıya uğramadıklarını belirtirken bahsi geçen meblağyı kesinlikle ödemeyeceklerini açıkladıklar.

Kaynak:Mynet

Share