Facebook Messenger reklamları başlıyor!

Sızıntılara göre Facebook, yakın bir gelecekte Messenger’dan da reklam geliri kazanmaya başlayacak!
facebook-messenger-reklamlari

Messenger, tartışmasız Facebook’un en hızlı büyüyen uygulamalarından birisi. Facebook, yaklaşık 800 Milyon aktif kullanıcı tarafından kullanılan Messenger için geçtiğimiz günlerde materyal tasarım güncellemesini yayınlayarak Messenger için bir değişim süreci başlatmıştı. Görünen o ki, Messenger’ın yaşadığı değişim süreci bununla sınırlı kalmayacak.

Facebook’a yakın ve güvenilir bir kaynaktan gelen sızıntılar bizlere Facebook’un 2016 yılının ikinci çeyreğiyle birlikte Messenger‘a reklam eklemeyi hedeflediğini gösteriyor.

Facebook, uygulamaya getireceği reklamlar ile birlikte firmaların Facebook üzerindeki işlerini de kolaylaştırmayı planlıyor. Gelecek olan reklamlar aynı zamanda reklam verenler için ekstra özellikler sunacak.

Facebook Messenger üzerinden reklam veren kullanıcılar, daha önce iletişim kurduğu kullanıcılara toplu mesaj atma, belirli sorulara otomatik yanıt vererek daha hızlı hizmet sunma veya bir indirim haberini kullanıcılara bildirim olarak gönderme gibi özel opsiyonlara da sahip olabilecekler.

Şu an her şey reklam verenlerin lehine gibi gözükse de reklam verenler aslında o kadar da geniş haklara sahip olamayacaklar.

Çünkü Facebook sadece reklam izni veren kullanıcılara reklam iletimine onay verecek. Böylelikle Facebook veya Messenger deneyeminin reklam dolu spam mesajlarla etkilenmesinin de önüne geçilmiş olacak.

Ayrıca gelecek olan reklam sistemi ile kullanıcıların beğendiği sayfalara, yaptığı aktivitelere veya mesajlaşırken kullandığı belirli kelimelere göre reklam gösterecek. Böylelikle doğru kişiye doğru reklamı göstererek reklam verenlerin memnuniyetini de arttırmış olacak.

Share