Selfie çubuklarına sınırlama

Güney Kore selfie çubuklarının satışına sınırlama getirdi.

Eğer Güney Kore’li bir selfie çubuğu aparatı satıcısıysanız, umarız o aparatın kaydı vardır. Yoksa ciddi şekilde yandınız demektir.

(Gerçek Gündem) AFP Newswire’ın verdiği bilgiye göre, Güney Kore’nin Merkezi İletişim Düzenleme Kurumu (Central Radio Managment Office), kayıtlı ve standartlara uygun olmayan selfie çubuğu satanlara 27,000 Dolar’a ve üç yıl hapise varan cezalargetirmeye hazırlanıyor.

Güney Kore’li selfie fotoğraf meraklıları, anlaşılan bu selfie çubuk aparatlarını biraz fazlaca kullanıyorlar. Bu çubuklar, uzaktan selfie çekmek için akıllı telefona Bluetooth ile bağlanıyor ve ucundaki düğme ile kumanda ediliyor. Ama çoğunluğu ucuz olan ve kalitesi kontrol edilmeden üretilen bu selfie çubuklarının çoğunun, çevredeki sinyallerde karışıklığa yol açan türden radyo dalgaları yaydığı saptanmış.
selfie-cubuklari

Her ne kadar bu çubukların telefonlarla beraber yaydıkları dalgalar tek başlarına çoğunlukla zararsız olsa bile, Kore’li kullanıcılar bu işi biraz abartmış galiba. Bu konuda açıklama yapan bir yetkili, ne kadar az dalga yayarsa yaysın, bu çubukların nihayetinde telekomünikasyon kurumunun yetki alanına girdiğini ve düzenleme gerektiğini söylemiş.

Ama Güney Kore’li selfie çubuğu satıcıları bu ceza tehditinden pek etkilenmemiş gibi görünüyorlar. Büyük satıcıların çoğu zaten kayıtlı ve kalite kontrolden geçmiş ürünler satıyormuş. Küçük satıcılar ise çok düşük kar oranları yüzünden zaten bu cihazları artık satmak istemiyor gibi görünüyor.

Share