Ücretsiz müzik dinleme uygulaması Spotify 60 milyon’a ulaştı

Çevrimiçi(online) müzik dinleme platformu olan Spotify, kullanıcı sayısının 60 milyona eriştiğini bunlardan 15 Milyon’unun ise ücretli kullanıcılar olduğunu bildirdi.

Spotify, kendi blog sayfasından yaptığı açıklama ile ücretli üyelik yaptıran kullanıcı sayısının 15 milyona ulaştığını ve bu rakamın daha da artmasını beklediklerini açıkladı. Şirket, aktif kullanıcı sayısının ise 60 milyona eriştiğini kaydetti. Spotify, açıkladığı rakamların ardından daha önce birtakım problemler yaşadığı ABD’li şarkıcı Taylor Swift ile yaşadığı sürtüşmeden zarar görmediğini de gözler önüne sermiş oldu.
Taylor Swift

Taylor Swift, Spotify‘da bulunan albüm ve şarkılarını, kendi plak şirketi ile aldığı karar doğrultusunda kaldırmış daha sonra Swift’in YouTube’daki izlenme oranı iki katına çıkmıştı. Taylor Swift’in Spotify’dan çıkma nedeninin ise Spotify’ın hak sahiplerine yaptığı ödemelerdeki düşüklük olarak göstermişti. İnanılmaz izlenme oranlarıyla şarkıcıların büyük hacimde para kazanabilecekleri bir platform olan Spotify firması, gelirlerinin yüzde 70’ini hak sahiplerine ödeme olarak aktardığını açıklamıştı.

Reklamlı müzik yayımı yaptığı ve yeterince gelir elde edemediği öne sürülen Spotify’nin ise bu durumdan etkilenmeden yoluna devam ettiğini görüyoruz.

Mayıs 2014’te ücretli kullanıcı sayısı 10 milyon olan Spotift, Swift ile kavgaya tutuştuğu Kasım 2014’te bu sayıyı 12.5 milyona çıkarmıştı.
spotify-uygulamasi
Spotify, kendisi gibi müzik hizmeti veren diğer online platformlara (Rdio, Deezer, Rhapsody, Beats Music) fark atarak sektörün öncüsü olmayı başardı. Günümüzde artık birçok kullanıcı müzik dosyalarını kendi depolama alanlarında kaydetmek yerine internet üzerinden online olarak dinlemeyi tercih ediyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde dijital müzik platformlarının kullanımı 2014’te %54 artarken, albüm satışlarının da yerini plaklara bırakmaya başladığı bildirildi.

Share