‘HTC, Windows RT nedeniyle geri adım attı’

Tayvanlı akıllı telefon devi HTC, tablet bilgisayar planlarında değişikliğe gitmiş olabilir. HTC’nin, Windows RT işletim sistemiyle çalışacak tablet bilgisayar planını rafa kaldırdığı ancak küçük tablet üretmeyi düşünüğü öne sürüldü.

‘HTC, Windows RT nedeniyle geri adım attı’

‘HTC, Windows RT nedeniyle geri adım attı’

Tablet bilgisayar piyasasında güç kazanmak isteyen HTC’nin, Windows RT işletim sistemiyle geri adım attıği iddia edildi.

SlashGear sitesi, HTC’nin ‘yeterince talep görmeyeceği’ öngörüsüyle 30 cm (12 inç) ekran genişliğine sahip olması beklenen talep bilgisayar üretiminden vazgeçtiğini belirtti.

Bloomberg sitesi de ‘büyük tablet üretmenin çok maliyetli olacağını, Tayvanlı şirketin rekabetçi bir fiyattan tablet sunmak istediğini’ belirtti.

‘250 BİN BİLE SATAMADI’
Konuya yakın kaynaklar, ‘HTC’nin geri adım atmasında Windows RT’nin etkisi olduğunu’ öne sürdü.

Microsoft henüz satış rakamlarını açıklamamış olsa, araştırma şirketi IDC’nin sunduğu rakamlar, ‘Windows 8’in 2013’ün ilk çeyreğinde çeyrek milyon bile satılmadığını’ ortaya koydu.

Microsoft’un ‘1 milyar bilgisayarda kullanılacağı’ beklentisiyle Ekim 2012’de sunduğu Windows 8, hayal kırıklığı yaratırken, SlashGear, ‘yazılım devinin işletim sistemini x86 çiplerinin yanı sıra ARM işlemcilere uyumlu kılmak için çalıştığını’ belirtti.

Öte yandan, HTC’nin en erken 2013 sonunda sunması beklenen tablet bilgisayarının Windows RT ile çalışacağo ve Qualcomm Snapdragon çipi kullanacağı önceden elde edilen bilgiler arasında.

‘PHABLET GELEBİLİR’
SlashGear, HTC’nin Windows RT tabanlı tabletini piyasaya sunacağı aynı dönemde, 17,7 cm (7 inç) ekran genişliğinde Android tabanlı bir tableti de görücüye çıkarabileceğini belirtti.

Tahminler, HTC’nin küçük bir tablet üretmeye daha yatkın olduğuna işaret ederken, yeni bir araştırma, ‘2017 itibariyle 11 inç veya daha büyük modellerin, tablet bilgisayarların sadece yüzde 6’sını oluşturacağını’ öne sürdü.

SlashGear, HCT’nin buradan yola çıkarak ‘akıllı telefon-tablet karışımı’ olan ‘phablet’ üretebileceğini de belirtti.

Kaynak:ntvmsnbc

Share