AppStore’u geride bırakacak

AppStore’u geride bırakacak

AppStore’u geride bırakacak

Google Play, AppStore’un önüne geçeceğe benziyor.

Küresel alanda aktif olan 900 milyon Android cihaz, Google Play’i Haziran sonuna kadar mobil uygulama indirme yarışında AppStore’un önüne çekeceğe benziyor.

Google ve Apple, mobil uygulama platformlarının Mayıs ayında önemli bir eşiğe ulaştığını açıklamıştı. Apple, AppStore’da indirilen uygulamanın 50 milyara ulaştığını açıklarken, Google da Google Play’de aynı rakamın 48 milyarı geride bıraktığını duyurdu.

App Brain sitesinin verdiği bilgiye göre, Google Play’deki uygulama sayısı Haziran ayında 700 bine ulaşırken, Mayıs ayında Android kullanıcıları 2,5 milyar uygulama indirdi.

Apple, geçtiğimiz ay 2008’den bu yana yeniden yüklenen ve güncellenen uygulamalar sayılmaksızın 50 milyar uygulama indirildiğini duyururken, Mayıs’ta indirilen uygulama miktarının 2 milyar olduğunu açıkladı. Şirket, iPhone için 850; iPad için de 350 bin uygulama bulunduğunu belirtti.

ZDNet’e konuşan Asymco araştırma şirketinen mobil piyasa analisti Horace Dediu, ‘Google Play’in Haziran’da App Store yüklemeleriyle aynı sayıya ulaşacağını öngördüklerini’ söyledi.

ANDROID CİHAZLAR ÇOK FAZLA

Daha fazla uygulama yüklenmesi, Android cihazların sayısının fazla olmasından kaynaklanıyor; çünkü IOS kullanıcıları Android kullanıcılarına oranla cihaz başına daha çok uygulama yüklüyor.

Dediu’ya göre, aktivasyon sırasında bir IOS cihazında 83 uygulama varken, bir Android cihazında bu sayı 53.

 

Kaynak:GerçekGündem

Share