Sony mağazalarını kapatma kararı aldı!

Sony Kanada ‘dan başlayarak mağazalarını kapatmaya başlayacak…

Özellikle Japonya’daki tsunami’de fabrikalarının büyük zarar görmesi ile ivme kazanan kötü gidişat Sony için devam ediyor. Bir kötü haber de mağazaları için geldi. Sony Kanada‘da bulunan mağazalarını kapatma kararı aldığını bildirdi. Şirket yetkilileri bu iddiaları doğrularken mağaza kapatma işleminin sadece Kanada ile sınırlı olmayabileceğinin de sinyalini verdi.
sony-kapaniyor

2014 içinde bilgisayar sektöründen çekilmesi ile gündeme gelen ve ardından televizyon üretimine son vereceğini açıklayan firma mobil cihaz üretiminde de model azaltma kararıyla ne kadar zor günler geçirdiğini hissettiriyor. Kanada‘daki mağazalarını kapatma kararı alan şirket Kanada’da satışlarını yetkilendirilmiş perakende firmalar aracılığıyla devam edecek. Şirket bu karar ile giderlerinin bir kısmını azaltmayı hedefliyor. Kanada’dan sonra diğer ülkelerde de bu yönteme yavaş yavaş başvurması muhtemel.

Sony her ne kadar mağaza kapatır gibi görünse de dünyanın en ilginç teknoloji mağazasını da Dubai’de açmıştı.

sony-Xperia-AquaTech

Sony‘nin bu yeni stratejik kararının olumlu/olumsuz etkilerini hep birlikte göreceğiz. Bildiğiniz gibi daha Samsung’da bu şekilde zor günler geçirmiş ve yönetimini değiştirdikten sonra doğru atılımlar yapmış ve bugünlere gelmişti.
sony-dubai-store

Share