Yeni iPad hayal kırıklığı yarattı

Apple yeni iPad’ini duyurdu, beklentilerini üst seviyeye çıkaranlar hayal kırıklığına uğradı.

Yeni iPad hayal kırıklığı yarattı

Yeni iPad hayal kırıklığı yarattı

“iPad 3” ismiyle çıkmasını beklediğimiz yeni iPad, “iPad” olarak ortaya çıktı ve böylelikle sonu gelmeyen dedikodular dinmiş oldu. Her zamanki gibi dedikoduların büyük bir bölümü gerçeğe dönüşmedi, beklenen bazı özellikler ise tabletteki yerini aldı. İşte yeni iPad’den beklediklerimiz, ancak bulamadıklarımız:

Yeni tasarım: iPhone 4’den iPhone 4S’e geçişte olduğu gibi yeni iPad de iPad 2’den pek farklı görünmüyor. Tabi ki bu, çoğu kullanıcı için önemsiz de olabilir. Değişikliklerin büyük bölümü, cihazın içinde bulunuyor.

Ağırlığı: Apple, biraz ağır sayılabilecek iPad’i hafifleştirmemiş görünüyor. Görünüşe bakılırsa bunun için pilin biraz küçültülmesi gerekli ancak yeni Retina ekran ile bu mümkün görünmüyor.

A6 işlemci: Apple, yeni iPad’deki A5X işlemcisinin Nvidia Tegra 3’den “dört kat fazla” performans sunduğu iddiasında. Dört çekirdekli grafik işlemcisine sahip A5X’in çift çekirdekli bir işlemci olduğu söyleniyor.

Daha geniş depolama alanı: 128GB’lık bir iPad bekleyenler, bekleyişlerine devam etmek zorundalar. Zira iPad’in bir genişleme slotu bulunmuyor.

7 inç’lik iPad: Apple’ın 7 Mart’taki etkinlikte daha küçük bir iPad tanıtma ihtimali düşüktü. Ancak sene içerisinde böyle bir iPad tanıtılacağı hala düşünülüyor.

Siri: Çoğumuz Siri’nin iPad’e de gelmesini bekliyorduk. Yeni iPad e-postaları dikte edebilme özelliğine sahip, ancak Siri’den hiç bahsedilmiyor.

iOS 6: Ars Technica, sunucu günlüklerinde iOS 6’lı cihazların sitelerinde dolaştığını görmüştü. Ancak şu an sadece iOS 5.1’e sahibiz.

İsimsiz iPad: Apple, iPod Touch’da yaptığı gibi numaralandırma işinden vazgeçiyor gibi görünüyor. Apple’ın “iPad Mini” gibi isimlere yol açmak isityor olması da olası.

Share