Chrome’da kıyım başladı

Google, tarayıcısı Chrome için verdiği sözü tuttu; büyük “Chrome kıyımı” resmen başladı!

Chrome'da kıyım başladı

Chrome’da kıyım başladı

Geçtiğimiz ay yaptığı uyarının ardından Google, Chrome Web Store’da “yaramazlık” yapan ve Chrome’un düzenini bozan uygulamaları mağazasından çıkarmaya başladı. Wall Street Journal’a göre iki Chrome eklentisi mağazadan kaldırıldı.

İddiaya göre sözkonusu iki eklenti “Add to Feedly” ve “Tweet This Page”, kodlarında yaptıkları güncellemeyle kullanıcılarına daha fazla açılır reklam göstermeye başlamıştı. Bu durum, birçok kullanıcının mesaj panolarında durumdan şikayetçi olmasıyla sonuçlandı. Wall Street Journal’a göre Google, hizmet şartlarına uymadıkları için eklentileri mağazadan kaldırdı.

Google, uygulama mağazasının kullanıcı yorumları yoluyla yönetilmesinden yana olsa da bazı durumlarda kendi de müdahalede bulunabiliyor. Geçtiğimiz ay yapılan ilke değişikliğiyle Google, eklentilerinin “tek amacının” olması gerektiğini ve bunun kullanıcılara açıkça belirtilmesinin gerektiğini söylemişti. WSJ’ye göre “Add to Feedly” ve “Tweet This Page”, kodlarında yapacağı değişiklik için para almıştı.

Eklentilerin reklam göstermesi Google’ın ilkelerine göre yasak değil, ancak eklentilerin ek işlev sunması, birkaç farklı işlevi sunmak yerine farklı eklentiler olarak dağıtılması gerekiyor.
Kaynak:Chip

Share