Korsanlar 58 milyon kişinin şifrelerini çaldı

Bilgisayar oyunları üreten Ubisoft şirketi, kullanıcılarının bazı kişisel bilgilerinin ele geçirildiğini açıkladı.

Korsanlar 58 milyon kişinin şifrelerini çaldı

Korsanlar 58 milyon kişinin şifrelerini çaldı

Şirketten yapılan açıklamada, kayıtlı kullanıcıların ekran isimleri, elektronik posta adresleri ve şifrelenmiş kullanıcı parolalarının yasadışı yollarla ele geçirildiğini ancak sisteme kaydedilmediği için kredi kartı bilgilerinin güvende olduğu belirtildi.

Düzenlenen korsan saldırı sırasında, Ubisoft’a kayıtlı 58 milyon kullanıcı olduğu belirtildi.

Şirketin sistemlerine yakın zamanda başka sızma girişimleri de olmuştu ancak Ubisoft, bu son saldırının daha önceki saldırılarla bir ilgisi olmadığını açıkladı.

Geçtiğimiz yıl, Ubisoft’un internet tarayıcı eklentisi Ubiplay’de belirlenen ve kullanıcıların bilgisayarlarına sızılmasını sağlayan güvenlik açığı nedeniyle bir ara sürüm yayınlanmıştı.

Nisan ayında ise şirketin internet mağazasına sızan korsanlar, oyunları ücretsiz indirip henüz yayınlanmamış bir oyunun da ana kopyalarını ele geçirince, tüm bilgisayar oyunlarının satışı geçici olarak durdurulmuştu.

Assassin’s Creed, Just Dance, Splinter Cell ve Far Cry adlı oyunlarla tanınan Ubisoft, bilgisayar oyunu satın alan kullanıcılardan, bir güvenlik önlemi olarak, internet sitesine kayıt yaptırmalarını talep ediyor.

Fransa merkezli Ubisoft, tüm kullanıcılardan şifrelerini değiştirmelerini istedi.

Kaynak:BBC Türkçe

Share