iPhone 6 dedikoduları başladı

Apple bir türlü dedikodulardan paçayı kurtaramıyor. Kulislerde şimdiden iPhone 6 üstüne spekülasyonlar dönmeye başladı.

iPhone 6 dedikoduları başladı

iPhone 6 dedikoduları başladı

Geçtiğimiz seneden beri iPhone 5S, iPhone 5C, iPad 5, iPad mini 2 ve iWatch hakkında söylentiler vardı. iPhone 5S ve 5C gün yüzüne çıkmış durumda, diğer iOS cihazlarla alakalı söylentiler devam ediyor. Ama son günlerde iPhone 6 iddiaları gündeme gelmeye başladı. 5S ve 5C’den sonra gözler iPhone 6′ya çevrildi.

Birçok analiste ve eleştirmene göre iPhone 5S’teki 64 bitlik A7 işlemci, parmak izi okuyucu, M7 hareket işlemcisi iPhone 6′ya ön hazırlığın sadece bir kısmı. Öne sürülenler ise iPhone 6′nın ciddi mana da seride devrim yapacağı yönünde.

Bir süre önce Apple’ın büyük ekranları test ettiği haberleri çıkmıştı. Bazı ekonomi gözlemcileri büyük ekrana olan talebin yüksek olmasıyla birlikte Apple’ın bu konuda bir atılım yapacağını uzun zamandır söylüyordu. iPhone 6′nın da 4 inç’ten büyük olacağı yine iddia edilenler arasında. Apple’ın yansıma önleyici UV maskesi panteti başvurusu ise ekranda kullanılacak teknolojilerden biri olarak yorumlanıyor. Patent başvurusunda sadece tablet olmasına rağmen, analistler bu özelliğin yeni iPhone’larda da yer alacağını belirtiyor.

Son olarak iPhone 5C baz alınarak iPhone 6′da da aynı stratejinin büyük ölçüde devam edeceği tahmin ediliyor. Yani bir sonraki nesilde iPhone 6 ve onunla birlikte daha düşük model olarak 6C’yi görebiliriz. Tabii ki bu söylenenler sadece birer yorumdan ibaret. Halen iPhone 6 kapalı bir kutu. Nasıl olacağını ise ilerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz.
Kaynak:Mynet

Share