Üç günde 9 milyon iPhone satıldı

Apple, 10 Eylül’de sunduğu ve 20 Eylül Cuma günü satışa çıkan iPhone 5S ve 5C modellerinin üç gün içinde 9 milyon sattığını açıkladı.

Üç günde 9 milyon iPhone satıldı

Üç günde 9 milyon iPhone satıldı

ABD’li teknoloji devi Apple, yeni iPhone modelleriyle akıllı telefon sektörünün tanık olmadığı bir rekor kırdı. iPhone 5S ve 5C, satışa sunuldukları ilk üç gün içinde 9 milyon satış rakamına ulaştı.

Reuters’ın haberine göre, olağanüstü bir satış rakamı yakalayan Apple’ın hisse değeri bugün yüzde 3.6 arttı.

Apple, telefonlar için yapılan siparişlerin ilk stokları fazlasıyla aştığını ve ürünleri kullanıcılara ulaştırmak için gereken sürenin uzayacağını belirtti.

Apple, yeni iPhone’lar ile elde ettiği başarıyla, geçtiğimiz yıl iPhone 5’in ulaştığı sayıyı da açık ara geride bıraktı. iPhone 5, satışa sunulduğu ilk üç gün içinde 5 milyon satmıştı.

Apple’ın tarihinde ilk kez iki telefonu eşzamanlı olarak satışa sunduğu 20 Eylül’ün ilk saatlerinden itibaren, Avustralya, Japonya ve Hong Kong başta olmak üzere birçok ülkede binlerce kişinin oluşturduğu kuyruklar belirmişti.

iPhone 5S ve 5C’nin satış rakamlarını ayrı olarak açıklamayan Apple, 2013’ün dördüncü çeyreğinde her iki telefondan 34-37 milyar dolar gelir elde etmeyi planlıyor.
Kaynak:ntvmsnbc

Share