Moto X yazın çıkıyor

Motorola CEO’su Dennis Woodside, Moto X adıyla çıkacak yeni telefonlarının bu yaz çok sayıda cep telefonu operatörü tarafından satışa sunulacağını açıkladı.

Moto X yazın çıkıyor

Moto X yazın çıkıyor

Google’ın geçtiğimiz yıl 12 milyar dolar gibi rekor bir fiyata satın aldığı Motorola, beklenen hamleyi bu yaz yapacak.

AllThingsD sitesinin düzenlediği ‘D11’ konferansında dün bir panele katılan Motorola CEO’su Dennis Woodside, Motorola X Phone telefonunun ismini ve piyasaya sürüleceği tarihi açıkladı.

Woodside, telefonun dağıtımının ABD’deki bir çok operatör tarafından gerçekleştirileceği ve geniş çaplı olacağını belirtti.

CEBİNDEN ÇIKARMADI
Woodside, Google şirketinin kurucularından Larry Page’in, ‘Yaratıcılığın köklerine dönün’ talimatından sonra Motorola’nın daha önceki hatalarından çok şey öğrendiğini söyledi.

Motorola bu sebeple Moto X de dahil olmak üzere bütün ürün yelpazesini tekrar piyasaya sürecek.

Woodside, panel süresince cebinde duran Moto X’i çıkarmayarak meraklı gözlerden sakladı.

Motorola’nın ‘akıllı hareket etme’ özelliğine odaklandığı Moto X, ‘bilinçli içeriğe sahip olan’ ve kullanıcısının ihtiyaçlarını az enerji harcayarak alıcılarla ‘önceden gören’ bir telefon olacak.

ÜRETİM ABD VE TAYVAN’DA
Woodside Moto X’in diğer akıllı telefonlardan farklı olarak, ABD’nin Texas eyaletindeki Fort Worth tesisinde üretileceğini açıkladı.

Phandroid sire haberine göre, Woodside cihazların ‘yüzde 70’inin ABD’de üretileceğini söylerken, OLED ekranı ve merkezi işlem biriminin (CPU) sırasıyla Kore ve Tayvan’da yapılacağını’ belirtti.

Fiyatlandırmaya gelince, Woodside Motorola’da 30 dolarlık telefonlar ve 650 dolarlık akıllı telefonlar arasındaki fiyat uçurumunun olmayacağını söyledi. Aynı zamanda ‘hiçbir Android koduna özel erişimin olmayacağını ve ana şirketi Google tarafından Motorola’ya hiç bir ayrım yapılmayacağı da’ ifade edildi.

Motorola, Google’ın işletim sistemi Android’le, diğer orijinal donanım üreticileriyle sahip oldukları ilişkiden farklı yaklaşmayacaklarını açıkladı.

Şirket, Moto X’in üretileceği tesise 2 bin personel alacak.

Kaynak:ntvmsnbc

Share