Apple’ın hedefindeki kullanıcılar

Apple’ın 9 Eylül’de tanıttığı ve bir önceki modellere oranla daha büyük ekrana sahip yeni iPhone’lar sayseinde Android kullanıcılarını etkilemeyi hedeflediği düşünülüyor.

Uzun yıllar 4 inç boyutunda akıllı telefonlar üreten ve bu konuda kırmızı çizgileri olduğunu belirten Apple, sonunda alışılmış büyüklüğünün dışında iPhone modelleri üretti.

Uzun bir süredir tartışılan büyük model iPhone’ların Android kullanıcılarını etkilemek ve en büyük rakibi Samsung’un kullanıcılarını Apple’a transfer etmek amacıya geliştirildiği iddia ediliyor.

ios-vs-android

4.7 inç’lik iPhone 6 ve 5.5 inç’lik iPhone 6 Plus sayesinde bazı Android kullanıcılarının Apple ürünleri kullanmasını hedefleyen şirket, yeni telefonlar için ön sipariş almaya başladıktan 24 saat sonra 4 milyon akıllı telefon satarak bir rekora imza attı.

Apple’ın ilk defa Android işletim sistemine sahip telefonlarla benzer büyüklükte olan akıllı telefonlar üretmesinin ardından Android kullanıclarını etkileyip etkileyemeyeceği ise, şimdiden merakla bekleniyor.

ABD’de 19 Eylül’de satışa sunalacak olan yeni nesil iPhone, Apple Store’un Türkiye sayfasında yer alan bilgiye göre, 26 Eylül’de ülkemizde piyasaya sürülecek.
Kaynak:ntvmsnbc

Share